00:02 Järnväg.

CANON eos 600D - 1/125sek slutartid (den jag brukar ha normalt) - ISO-100 - 18mm brännvidd
 
Endast beskuren och upprätad. Och ja, tagen när jag var passagerare på en dresin.

13:23 Ändra färg i Adobe Photoshop Elements 9.

Hej!
Här tänkte jag skriva och berätta om hur man ska göra för att ändra färg i Adobe Photoshop Elements 9 (som jag använder).
 
klicka på bilderna för att se dem större!
 
1. Öppna en bild som du vill ändra en färg på.
 
Vi säger att jag vill ändra den blåa färgen på min tröja på den här bilden.
 
2. Gå in på Förbättringar > Justera färg > Ersätt färg
 
 
3. Markera den färg du vill ändra genom att klicka på den, antingen i fönstret som öppnas eller på bilden. 
 
 
4. Dra sedan i någon av mätarna. Du kan ändra, mörkhet/ljushet, mättnad och färg, som jag gör i det här fallet.
 
 
5. Klicka på OK och din färg kommer upp där du vill ha den! Du kan behöva markera nästan samma område, speciellt om det är större, flera gånger eftersom att det kan vara olika nyaser pga ljus och skuggor eller veck i kläder. Det viktigaste då är att du kommer ihåg vad du har för siffra på din "nyans" som du har ändrat till. I det här fallet var det +68. Om du tar bara +65 så ser det inte lika naturligt ut. Glöm inte att spara!
 
 
-
 
Ibland kan fallet vara så att men bara vill ändra färg på ett speciellt område. Men då kan det vara så att den färgen man vill ändra redan finns på ett annat ställe, och på det stället vill man ha kvar den vanliga färgen. Om man t.ex. bara vill ändra en färg i pannan och markerar färgen och ändrar, kan det bli såhär:
 
 
Då är det bara att markera området du vill ändra färgen i, och ändra färgen. Då kommer endast det markerade området upp i rutan som kommer upp.
 
 
Tadaaa..!!
 
 
-
 
Hoppas ni fann det lärorikt! Hah,

23:24 Dresinhjul.

CANON eos 600D - 1/60sek slutartid - ISO-500 - 33mm brännvidd
 
Jag har redigerat den i Adobe Photoshop Elements 9 och Picmonkey, som är likadant som picnik som jag har berättat om för rätt länge sedan. Det stängde och så öppnade dom Picmonkey, men ja. I Photoshop baskar jag den och redigerade bort ett störande strå, som av någon anledning blev skarpt trots den långa slutartiden. I Picmonkey la jag en svag svartvit effekt längs sidorna.
Jag tycker bilden var rätt cool, tog den när jag satt som passagerare. Vi hyrde tre dreiner (vi är fyra) så ja, det var därför jag var passagerare... Det kanske inte spelar så stor råll men ändå. 
Lite synd bara att det är mer fokus på.. öh... vet inte vad jag ska kalla det, men den där röda saken, istället för hjulet.
 

23:09 Tunnel.

CANON eos 600D - 1/250sek slutartid - ISO-3200 - 55mm brännvidd
 
CANON eos 600D - 1/125sek slutartid - ISO-3200 - 18mm brännvidd
 
Såhär mörkt var det i tunnlarna när vi cyklade dresin! Jag har endast beskurit och rätat upp bilderna. Det var väldigt fint ! :)

14:39 Fort framåt.

CANON eos 600D - 1/15sek slutartid - ISO-100 - brännvidd 18mm
 
När jag cyklade dresin med min familj lekte jag lite med slutartider. Här är en rätt bra bild med 1/15 sekunders slutartid. Det är min pappa som cyklar där framme, tyckte att det blev rätt bra med någon som cyklade där. Vad tycker ni?
 

21:49 Fors.

Dock är vattnet inte så rent så det ser ut som typ Cola eller nåt, hah...
 
CANON eos 600D - 1sek slutartid - ISO-100 - brännvidd 37mm
 
Jag såg till att kameran stog på räcket (har inget stativ, men det blir nästa införskaffning!) och satte på lång slutartid (en sekund). Sedan fokuserade jag på.. öh.. kommer inte riktigt ihåg, men jag tror jag fokuserade på eden där stenen. Och vattnet forsade såklart, så då blev det som det blev! Och kom ihåg: Om du har längre slutartid så kommer det mer ljus, och då kan man behöva ändra exponeringen i kameran, eventuellt efteråt. 
 
och jag kommer sluta med puss, Moa nu, hah, bara så ni vet... Det blir lite "stilrenare" och jag kommer inte orka lägga in den i varje inlägg.

23:47 Carros tävling!

Hallå allihopa! Ledsen för dålig uppdatering, men på måndag eller något så blir det uppdatering! Troligen ingenting fram till dess.
Men i det här inlägget skulle jag inte prata om det, utan jag ska tipsa om min vän Carros tävling, som hon har på sin fotoblogg! Kolla gärna in där genom att klicka HÄR! Den avslutas nog rätt snart, men jag vet inte riktigt, så passa på!
 
sommarbild! jag tror att det är temat, kommer inte ihåg just nu, lite trött och grejer.. 
 
Här är en bild som jag lånat av henne, hoppas det är okej Carro! Du kan även klicka på den här bilden för att komma till hennes blogg !
 

17:48 A bottle in the ocean.

 
Tjaa, fick lite inspiration från dropparna i förrigår och tänkte testa lite såhär, så som jag gjorde jätteofta förut. Dock så var det bara denhär som det var fokus på, men det var ändå den här som blev bäst så jaoo.. Har endast beskärt bilden.
 

12:07 Fotoskola: Droppbilder.

Här kommer en liten fotoskola! Det var ett tag sedan.
Igår var det första gången jag fotade droppar med min nya kamera! En av bästa bilderna var med i Dag 4 också, men den kommer här med. Synd att man inte kan ha två kategorier i samma inlägg på blogg.se! Men aja!
 
1. Bygg upp studion!
Såhär såg min "studio" ut:
 
 
En rosa matlåda i vasken som bakgrund och sedan ett lite färgat glas (det kan också vara ofärgat) som jag droppade kranen på. Enkelt!
 
2. Var inte för nära!
Om du har en kamera med stor lins (som de flesta systemkameror har, vissa kompaktkameror har inte särskilt stor lins) så ska du inte vara för nära! Zooma hellre in, även om det kan bli lit suddigare och så så brukar det inte bli jättestor skillnad, bara du har ett stöd. Du vill inte få droppar på linsen!
 
3. Ha ett stöd!
Ett stativ är ju det optimala, men för dig som inte har det (som t.ex. jag) så kan man luta kameran mot ett bord, eller, i det här fallet, en diskbänk.
 
4. Använd kort slutartid!
Bilderna kan bli mörka då, men det bli mycket mycket skarpare! Jag brukar normalt ha på 1/125, men när jag fotade detta hade jag 1/500.
 
5. Använd blixt!
Dels för att bilden blir skarpare och dels för att ljusa upp bilden, om din bild blir för mörk med kortare slutartid. Men det kan ta längre tid för kameran att ta bilden för den måste förbereda blixten, så du måste lära dig ungefär när du ska ta för att få bra resultat.
 
6. Timing
När du har tagit några bilder så lär du dig hur lång tid det tar för kameran att ta bilden med blixten, och då är det lättare för dig att trycka på avtryckaren i rätt stund!
 
7. Tålamod.
Du kommer behöva öva några gånger, även om du kan få till en perfekt bild på första försöket! Ta flera bilder, för ibland så är de skarpa på displayen, men när man förstorar upp dem är de väldigt suddiga. Denna lilla fotoomgång så tog jag runt 70 bilder. Runt tre bilder blev bra!
 
De här är de två bästa bilderna!
 
 
 
Den översta har ni sett i förra inlägget!
 

14:25 Dag 4 - Vatten

 
 
 
 
1 & 2: Jag gick till ett ställe rätt nära mig för att jag visste att det finns en liten bäck där eller vad man ska säga, men där var det uttorkat! Men jag fortsatte lite till och hittade lite annat vatten, och jag tyckte det blev rätt fint :)
3: Förut fotade jag ju jätteofta vatten och droppar, så jag vet hur man ska få till det ^^ Det kommer ett inlägg till med bara sådana bilder, fast det kommer nog bli en Fotoskola.
4: När jag skulle fokusera lite när jag skulle fota på ett annat sätt (blev dock ingen bra bild på det då!) så spolade jag vatten hårt och tog en bild, och det blev rätt coolt!
 

13:45 Photoshoot.

Jag och Carro var på photoshoot i förrigår, och här är bilderna! Vi tog ungefär hälften-hälften med kamerorna, men de bilderna överst är med min kamera. Tänker inte skriva någon kommentar till bilderna eller så men ja, och jag drar ett streck mellan där det byts kameror! Och ni får stå ut med att det inte är något mellanrum mellan de flesta bilderna.. Carro använder Canon eos 1100d (och jag Canon eos 600d, men det viste ni väl redan, haha?).
När vi valde ut bilderna ville Carro (och lite jag ;]) ha med lite "flum"bilder som blev, och orkade inte rensa ut dem så de är inblndade här, hah.. 
Jag har inte redigerat bilderna eller någonting,
och innan vi börjar: Checka min och Carros gemensama vardags- och skönhetsblogg! Och såklart Carros fotoblogg!
 
 
 
 

 
Hoppas ni gillar det!
 

21:05 Dag 3 - människor

Ledsen för att jag inte har gjort mitt fotoprojekt på länge, och speciellt att jag inte har bloggat på ett tag heller!
Men när jag och Carro var på stan fotade jag lite människor. Och Carro visade mig också lite inställningar på kameran :) Vi hade även photoshoot, de bilderna kommer upp imorgon! 
 
Vet att jag har sagt att jag ska välja ut mellan 3 och sju bilder, men nu blev det bara en bra, ledsen. Aja här är den:
 
 
Testade den i svartvitt också, men näej..
 
Viste inte riktigt vilken kategori jag skulle välja... Det fick bli "rörligt" eftersom de flesta inte sitter på pricken stilla!

16:28 Uttryck: Tala i mun på varandra.

Kom och tänka på ett litet roligt fotoprojekt också. Att fota uttryck! Jag har även försökt mig på "Se genom fingrarna", vet dock inte hur den blev. Min brorsa är inte världens bästa på att agera modell, haha..
I det här inlägget är det Tala i mun på varandra, då jag behövde rätt mycket photoshop också.
 
 
Det bar rätt svårt att ta ut min borsas ansikte, på grund av hans hår, så det är därför det kanske syns lite grönt, för vi stog mot en buske liksom.. Jag tycker den blev rätt bra.. Först tog jag bara med min brorsa i munnen, men  på nåt vis blev det inte lika bra..
Den ser lite konstig ut, jag blev inte 100 procent nöjd... Well nu skriver jag hur jag gjorde.
Jag var ute och fotade med min borsa, och bad honom säga bla, bla, bla, bla, bla långsamt medan jag fotade. Sen tog jag kort på mig när jag sa bla, bla, bla, bla, bla långsamt, både ansiktsbild och närbild på munnen. Sen så valde jag ut en bild där jag sa stort AAAAAAAAA, hah, och skärde ut en bra bild på min bror och en bra bild på mig och klistrade in dem i munnen. För att vi inte skulle vara utanpå tänderna så markerade jag tänderna på underraden och klistrade in det i ett nytt lager, som jag la överst. Då syns det att vi inte är utanpå i alla fall.. Och jag redigerade allt i Adobe Photoshop Elements 9.
 

11:26 Lyckokaka.

It is better to be born lucky than rich.
Jag ökade kontrasten och konverterade den sedan till svartvit. 
 
Someone will make your heart beat a little faster on Saturday.
 
 
 
Inga effekter på demhär, endast beskurna. På den nedre bilden är det lite synd att hörnet på kakan inte är med... Märkte inte det förns jag förde över bilderna (och nu har jag ätit upp kakorna ^^), du skulle jag tagit någon ytterligare...
 
Och på alla bilderna så har jag klonat bort en skarv på väggen där bakom. Om man kollar noga så ser man det... Är inte värdens bästa på kloning ännu, men jag övar på!
 
.
 
Var på kinarestaurnang med mamma igår, och fick lyckokakor. Och jag fick mammas. Jag fotade ju lyckokaka i typ januari! Här är det inlägget! Se hur mycket bättre min nuvarande kamera är..
 

19:53 Dag 2 - Djur

 
 
 
 
Inga effekter idag heller, som ni ser. Bilderna är endast beskurna.
På den nedre bilder stör jag mig på stakeeteeet... men ja, det kunde jag inte ändra på. Jag gick ännu lite längre fram men då ville han inte kolla upp...
 

12:20 Smultron.

Åh, jag beklagar nagellacket på den översta bilden... Väldigt synd..!
 
 
 
Den översta bilden är bara beskuren.
Den undre bilden är beskuren, jag har ljusat upp den, och suddat lite så att blicken inte dras till håret till bänster utan direkt till smultronet.
 

16:23 Dag 1 - stenar

 
 
 
Bilderna är endast beskurna i Adobe Photoshop Elements 9. Jag prövade lite olika effekter, men hittade ingen som jag trives med. 
Det är ju lite svårt att fota stenar utan att det ser tråkigt ut. Jag valde fem bilder men tog bort två stycken för de såg alldeles för tråkiga ut. Det var därför jag tänkte att en effekt kunde pigga upp dem, men ikke.
 
Angående projektet så kommer jag klicka i alla utom dag 3 (människor) i Naturfoto-kategorin, eftersom... Det är naturfoto typ..? Även byggnader, fastän det inte riktigt är ute i skogen etc. Men ja!
 
 

15:03 Fotoprojekt i sommar

För att jag inte ska ha så tråkigt hela tiden nu på sommarlovet så satte jag och mamma ihop ett litet sommarprojekt till mig! Det är ett fotoprojekt, annars skulle jag inte lägga upp det här ;) Såhär hade vi tänkt:
 
Jag menar såklar Dag 2 - djur , men orkar inte ändra nu..
 
Dag 1 var idag, så det kommer upp senare idag! Jag tror jag ska välja mellan tre och sju av bilderna jag tar och lägger upp dem på bloggen. Då blir det inte för få och inte för många, runt fem bilder alltså. 
Jag vet inte om det blir måndag, tisdag onsdag osv. Det kanske blir måndag, tisdag, torsdag, söndag osv. Men ska i alla fall göra allihop! :)
 
Det kommer inte bara projekt-bilder på bloggen nu. Det är ju sommar, och då är det jättefint ute = mycket bilder!  Imorgon (tror jag) kommer det upp ett par bilder från när jag hittade smultron! c:
 
RSS 2.0