14:02 Upplägget

I det här inlägget (under linjen här) så kommer jag skriva hur upplägget är här, i de flesta inläggen!

BILD
Här under så skriver jag kameran, slutartiden, ISOn och brännvidden.
 
Hur jag tog bilden ,vad jag glömde tänka på, och sånt.
Under det hur jag redigerade.
Övrig info.

Det här inlägget var bra för att det var någon som undrade hur upplägget var. Jag veti nte riktigt varför, men jag vill göra alla läsare nöjda! :]

20:11 A love story.

CANON eos 600D - 1/100sek slutartid - ISO-400 - 35mm brännvidd
 
Jag tog några rätt bra bilder men klantig som jag är glömde jag att tänka på bakgrunden! Jag satt och redigerade en av bilderna i ungefär en halvtimme, men den blev bara ful. Den här blev okej, tycker jag, om man bortser från bakgrunden. Jag har inte riktigt lärt mig hur man ställer in skärpedjupet så det fick kameran göra av sig själv, därför är det bara fokus längst fram på "hjärt-sidorna". Jag skulle hellre vilja ha fokus på hela "röret". 
Jag har suddat bakgrunden och konverterat bilden till svartvitt. Sedan la jag dit en 'vattenstämpel'. Jag kommer sluta med den där rosa i hörnet, och bara ha över hela bilden. Även fast det här är den första jag har haft den där rosa i hörnet, men ja. Jag tycker det stör lite att ha texten över hela, men jag har det av säkerhetsskäl. Jag har faktiskt redan sett en person som har kopierat en av mina bilder utan att skriva vart bilden kom ifrån, vilket faktiskt är olagligt. Jag redigerade i alla fall bilden i Adobe Photosop Elements.

18:22 Photoshoot.

Massa photoshootar hit och dit. Nej, skoja, men nu har jag och Lotta haft en liten photoshoot. Inte alls lika lång eller många bilder som den jag och Carro hade för ett tag sedan. Men här är de!
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Bilderna är beskurna, jag har konverterat dem till svartvit och använt "plåster"-funktionen till att "plåstra" bort skravar mellan garderobsdörrarna som vi använde som bakgrund. Jag ljusade även upp bakgrunden en gnutta och gjorde den lite mer suddig, för mina garderober är inte de renaste i stan.. Det gjorde jag i Adobe Photoshop Elements 9.
Vi använde P-läget på kameran och blixten. Jag orkar inte skriva alla inställningar på bilderna, eftersom dom blev lite hur dom ville med P-läget!

Och så ska jag fixa en "vattenstämpel" till mina bilder, så att det blir svårare för 'skurkar' att sno dom. Och om ni inte visste det så är det självfallet förbjudet att kopiera mina bilder, och andras bilder om du inte har tillstånd! Där fick ni lite information, sådär lite innan skolan börjar (:c). 

13:45 Smiling girl.

CANON eos 600D - 1/500sek slutartid - ISO-640 - 42mm brännvidd
 
Endast konverterad till svartvit i Picmonkey.

13:28 Vattenflaska.

CANON eos600D - 1/500sek slutartid - ISO-400 - 34mm brännvidd
 
Carro ville att jag skulle ta kort på när hon hällde vatten när jag var på hennes träning, så jag gjorde väl det då!
 
Ni ser inställningarna ovanför. Jag har inte Photoshop på den här datorn så jag använder Picmonkey. Jag har ändrat kurvorna lite och gjort lite suddigt omkring, bara för att jag ville få en liten häftigare effekt på allt. Jag testade lite olika andra effekter, typ svartvit, sepia och lite andra saker också, men icke!

20:25 Grekland!

Hej!
 
Jagveeeeet att jag inte har uppdaterat på typ sju miljarder veckor. Den senaste veckan har jag vart i Grekland, så det kommmer bilder därifrån sen.
 
Under tiden så har jag ju varit med i en fototävling på Carros blogg som jag har pratat om. Det blev två vinnare, och jag var en av dom! Det kan inte ha varit för att jag var hennes vän, för hon är typ 100 procent opartisk. Det var väl trevligt! För att kolla in den andra vinnaren så får ni gå in på Carros blogg, som du kommer till genom att klicka här! Om ni ninte kommer ihåg så deltog jag med det här bidraget, som jag har visat två gånger förut tror jag!
 
RSS 2.0