16:47 Snö!

I går kom första snön! Jag passade på att fota lite, men jag hade precis duchat så det blev egentligen inte så bra bilder. Jag satte bara ut kameran genom fönstret ;) Men här är två bilder som bara är beskärda och har lite ljusjusteringar, för lamporna gav ett gult ljus i bilden. Därflr satte jag också svartvitt, som no ser.






21:27 Fotoshoot med Lotta

Eftersom jag inte har bloggat på ett tag kommer det bilder upp från början av oktober när jag och älskling var ute på fotoshoot! :D Detta är nästan bara bilder på henne, för det är med min kamera. Hon har nästan bara bilder på mig.










Denna är den enda som jag har en effekt på och det är en effekt som gör att det blir suddigt omkring det man vill ha skarpt.




































en bild på mig. Inte den finaste på mig på min kamera äns, men det råkade bli denna (;



Ingen bild är redigerad utom den som jag skrev det på, fast nästan alla är beskärda. Några har jag också ändrat ljuset på, bara så att det ska bli lite finare bild. Det är väl egentligen "fusk" men jag brukar göra det samtidigt som jag beskär bilderna.

Kommentera vilken som är finast!


16:26 Fotorundan: Naturfoton

Här kommer naturfotona! Ni ser hästarna i inlägget under.






Jag skulle ut för att fota frost, tänkte jag i gårkväll, men när jag vaknade (8) så kollade jag om det var någon frost därute. Det var det dock inte, men jag hittade lite :) Eftersom klockan bara var åtta somnade jag om ;)





















Så - vilken bild är finast? De flesta är redigerade som ni ser, men den översta och tredje översta har ingen effekt på sig. Den nedersta gjorde jag suddig omkring och skarpare på blomman för det var en hyfsad bild  tycker jag men det var dålig skärpa...
 Kommentera gärna!


16:22 Fotorundan: Hästar

Nu kommer en liten del av fotorundan. Vi jag och mamma var ute och fotade. Vi gick mot en hästhage, och där fotade jag lite hästar. Det blev mest naturfoton, som kommer i inlägget över.







Det var tre hästar i hagen, och det blev bara tre bilder på dem som blev bra ;)
Kommentera villken häst och vilken bild som är finast! Ni behöver inte kommentera vilken häst ;p

Snart kommer naturfotona upp!


15:35 Video: Spegelbilds-bilder!



I den här videon visar jag hur man bygger upp som en liten studio för att kunna göra bilder som visas här under. Hoppas ni gillar det!


Tips: Stäng av blixten! Det är inget måste, men det blir oftast snyggare.



11:35 Update

Hej!
Jag vill bara snabbt säga att jag har spelat in en video som håller på att ladda över till YouTube nu, och nu ska jag ut och fota!
Så senare i dag kommer det foton och en foto-video :)


19:45 Enkelt kan vara fint!

Ledsen för att jag inte bloggat, men här kommer ett snabbt MOBILINLÄGG!

För ett tag sedan så satt jag på något café någonstans på Fridhemsplan i Stockholm, och jag drack varm choklad och tog en glass. Jag såg att det var ett fint mönster i chokladen, och det var ett rött bord under, så jag tog bara en bild rakt överifrån, och det även enkelt kan vara fint! Trots att det inte är jättefint så kan det skapa känslor. Man får fantisera själv!

 



 

20:00 Fotoskola

Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha för rubrik till detta inlägg, så jag skrev bara fotoskola.

När du ska gå ut och fota naturfoton så är det bra att bestämma lite närmare vad man ska fota, för annars blir det lätt som det blev för mig här för ett tag sedan, att det blir väldigt många bilder, som inte är på något speciellt.
Några exempel på vad man ska fota: Fokus på kala kvistar med suddig bakgrund Blommor Höstlöv Snö Landskap Grenar mot himmelen som en siluett, till exempel.

18:44 Fotoskola - Porträtt

Här kommer en till kort fotoskola! Denna gången ska det handla om porträtt!

1. Till skillnad från naturfoton så är det bra att använda blixt på porträttfoton. Blixten tar bort alla fula skuggor ur ansiktet, och man ser tydligare alla ansiktsdragen. Exempel härunder

Här har jag inte använt blixt. Se att det är massor av skuggor i ansiktet, trots att jag har använt en lampa. Just här tog jag kort på en sminkning jag gjorde, oc så ser man inte själva sminkningen så bra, eftersom det faller skuggor på ögonen.

Här har jag jag använt blixt. Man ser alla ansiktsdragen bra, och om jag hade haft någon speciell sminkning på mig så skulle den också synas bra.
2. Om det inte är så ljus omgivning när du ska ta ett foto, så se till att ha "dubbel blixt", så att den första blixten drar ihop pupillen, och sedan så kommer den "riktiga" blixten, och kortet tas. Det gör man för att förhindra röda ögon.
3. Om du har rätt mycket smink på dig på ett foto och foundation, så se till att det inte är solskyddsfaktor i den. I alla fall inte för mycket, för då ser hyn väldigt blek ut på fotot, om det tas med blixt.

Hmm. Jag kan inte komma på något mer till min fotoskola just nu, men håll utkik efter nästa inlägg här i bloggen!



21:21 Sorgmantel

I somras såg jag en sorgmantel. Det är en väldigt fin fjäril! Jag tog en bild på den som jag blev nöjd med.
Kommentera gärna vad ni tycker, och om ni har sett en sån :)

 

15:45 Extra

Här kommer lite extra-foton från fotorundan.






Hahha, där kan man ju också bajsa ;)

Ni vet att det kan finnas gott om ansikten i skogen, och de behöver inte bara sitta på människor? Jag hittade fyra sådanna, men tog bara kort på tre. Här ser ni dem:




En enormt glad superstor fisk har landat i skogen ^^


Hahha, den här såg väl egentligen inte ut som ett ansikte förrns någon klottrade på den, men nu ser den i alla fall ut som ett ansikte ;) Fast jag kan förstå hur personen/personerna har tänkt när de klottrade ögonen. Ögonbryn som sticker ut ;)


15:18 Kort foto-skola

Hej och välkomna till den Här kommer en kort foto-skola!

När man ska fota naturen så är det bäst att stänga av blixten på kameran. För att
1. Om det är något djur i närheten så kan man skrämma det. Det kanske inte är så viktigt, fast om du kanske ska ta kort på det djuret, så är det ju det? ;)
2. Det kan bli bättre färger med blixt, men i naturen kan de lätt bli "för mycket" färger eller hur man ska säga.
3. Oftast är det fint ljus i naturen, så det behövs inte blixt. Om man vill fota på vintern så lyser snön upp lite, och så är man rätt dum om man ger sig ut vid elva på kvällen och fota på vintern. Elva på dagen är en bra tid!
4. Om man vill ha ett oskarpt motiv i förgrunden, eller om man tar kort på ett motiv rätt nära, så är det lätt att det blir för ljust. Kolla bara in den här bilden:


Ni kanske inte lärde er så mycket av min korta fotoskola, men lite kanske? Hoppas det ;) ♥


14:53

Har varit ute och fotat nu! Tog bara några bilder färre än 100, men bara lite mer än 40 bilder blev bra. Jag lägger faktiskt upp alla 40 ;) Ni kanske tycker det är jättemånga och inte orkar titta, men om ni vill så kan ni ge er tid åt det, för jag tycker inte det är särskilt många, eftersom att jag tog runt 100 bilder.

Många har effekter på sig, men inga "fusk-effekter" eller hur man ska kalla det. Bara effekter som gör en annan färg eller något sådant. Några har inte heller några effekter.

Förresten så vet jag inte varför jag tog kort på den första bilden här. Såg coolt ut med lite mörkare stenar antar jag ;)

Det blev ingen som jag blev såhär jättestolt över, men kommentera gärna vilken ni killar mest!








Viste inte att solrosor kunde bli såhär höga (hela syns inte, som ni ser, men den var kanske tre meter?) och själva blomman så stor?


















Den här gillar jag ♥ Den blev cool med effekten :)










































Cheka nästa inlägg (inlägget över) så kommer det en kort fotoskola.


Välkommen till min nya fotoblogg!

Hej!

Jag heter Moa och detta är min nya fotoblogg. Jag kommer bara lägga upp foton här, coh kanske inte så ofta, men jag lägger in när jag har några nya foton.
Det kan också vara foton från bara händelser, som att jag åker på ett läger eller något så det blir halft en dagboksblogg också, men det kommer alltid vara foton med!

Jag önskar mig en systemkamera, eller i alla fall en bättre kamera än den jag har nu. Den är inte särskilt bra, men jag fotar mycket med mammas och pappas kamera som är bättre i alla fall!

Några av er kanske känner igen mig från SparrisBeauty, och det är för att jag är samma person ^^ Hahha, men jaja, jag gillar att fota också, så detta blir min fotoblogg. Min mailadress som ni kan maila saker till ang. bloggen är samma som till SparrisBeauty, sparrisbeautySNABELAgmail.com. Jag skriver inte med @ för då så kan det komma massa spam och sådant jobbigt ;)

Hoppas ni gillar min blogg i alla fall!

 




 

RSS 2.0