13:15 Fotoskola: Vatten som rinner/droppar

I går så målade jag mina naglar, och jag skulle ta kort på dem också, eftersom att jag har en beautyblogg också, med min kompis som ni säkert vet om. Jag tänkte att det kunde vara fint att fota det under vattnet, och det blev rätt bra bilder! Här är de två bästa


Denna har jag roterat så att man ser 2012 tydligare, men annars tycker jag om denna väldigt mycket!


Denna bilden gillar jag också, men det är inte lika mycket droppar som stänker lixom...

Då kommer tipset när du fotar droppar/vatten.
Använd blixten!


Den här bilden är tagen utan blixt. Ser ni några droppar som flyger? Ser ni några bubblor i strålen? Nej! Dessutom blir ljuset bättre när man tar med blixt.
Bilderna är tagna vid vasken, och däröver har vi en lampa, som jag tände så jag skulle se hur jag riktade kameran. Se hur gult ljuset blir, och med en blixt blir allting mycket mer naturligt, om man säger så.

Jag tror jag ska fota lite mer droppar i dag :)


20:14 Svartvita bilder

På kategorin Fotoskola kan det komma redigeringstips också, för det kan vara väldigt användbart i bilder! :)


Den här bilden är på min kompis Lisa♥ Jag gillar den, för den uttrycker känslor, och man ser vinden i hennes hår. Egentligen skulle jag inte vilja göra det, men om jag skulle vilja göra den till svartvit så har jag ett tips!




Vilken svartvit bild är bäst? Den översta eller den understa? Jag tycker den under, eller hur? Jag ska visa hur jag gjorde, det är enkelt.


Jag tog orginalbilden (som ni ser högst upp, lite större) och ökade kontrasten på den. Då ser den ut såhär, och det kanske inte ser så "realistiskt" ut, eller hur man ska säga. Färgerna blir lite annorlunda. Men om man gör den till svartvit så gör ju inte det någonting. Man ser ju inte färgerna!

Resultatet blir bättre i svartvitt. Man kan öka kontrasten mer eller mindre. På denna gjorde jag rätt mycket.



14:39 Update

Hej!

Jag har uppdaterat väldigt dåligt nu på sista tiden, men det är av lite olika anledningar:

Om jag skulle göra en fotoskola, så vet jag inte vad den ska handla om.
Det blir mörkt fort och då gåår det inte så bra att fotografera.
Jag tänkte gå ut och fota snö i fredags (23) men då började det smälta!! :( Och nu är det nästan ingen snö, men när det kommer snö igen och jag har tid ska jag ut och fota

A, typ det. Hoppas ni gillar bloggen i alla fall! :)


19:59 Fotoskola: Ta hjälp av diagonaler

Det var ett tag sedan jag bloggade så jag gör en liten fotoskola här!
För att få djup i bilden så kan man använda sig av diagonaler. Denna bilden är tagen i Amsterdam när vi var på semester där. Och detta är ett mobilinlägg så bilden är tagen med mobilen, men kameran är rätt bra i alla fall. Bilden har inte så mycket djup i sig men ni ser diagonalerna. Trappans steg har sådana, och man kan ta med alla möjliga linjer. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men det blir fint på bilden. Jag vet inte exakt hur bilden ser ut, men ramen på cykeln är ju också en linje. Om du ska ta en miljöbild, så försök att få med många linjer i bilden, som horisonten, trädgrenar och stammar och sådant. Det blir fint och det blir djup i bilden.

Ledsen om jag typ upprepar mig och så i detta inlägget, för jag är trött men hade verkligen blogglust ;)

 

18:53 Fotoskola: Ta hjälp av naturen!

Nu kommer en liten fotoskola! Fast det är mera som ett tips.

Ta hjälp av naturens krafter! Då menar jag t.ex. att man kan ta hjälp av vinden och om man vill ta en bild, fast vill ha motivet längre ner, så kan man kliva upp på en sten. Typ ;)

Här är en bild på min bror när vi var ute någonstans. Jag har beskurit bilden och andra bilden (som är likadan) har jag bara satt en effekt på för att testa.


Har inget exempel på hur det kunde se ut utan vinden, men den skulle inte vara lika fin!




RSS 2.0